معرفی وبلاگ
شیراز را به تخت‌جمشید و حافظیه و شاهچراغش می‌شناسیم، یزد را به بادگیرهای سرو مانندش، اصفهان را به زنده‌رود كم‌آبش، به میدان نقش جهان دود گرفته و به چهل‌ستون شگفتش و تبریز را هم به بازار رویایی‌اش؛ اما بسیاری از دیدنی‌های این شهرها پشت برخی ناشناخته های میهن عزیزمان پنهان شده‌ است. این جاذبه‌ها گاهی آنقدر شگفت‌ است كه نه‌تنها با جاذبه‌های مشهور آن قدرت برابری دارد، بلكه بسیاری از آنها كهن‌تر و عظیم‌تر و زیباتر هستند. سعی داریم تا شما را با این جاذبه ها آشنا سازیم.
موضوعات مطالب
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 336891
تعداد نوشته ها : 107
تعداد نظرات : 5
Rss
طراح قالب
بـــــوق بــــــــوق ایران
گونه‌هاي گردشگري

گردشگري گونه‌هاي گوناگوني  دارد، در زير برخي از آنها آورده شده است :

    بومگردي (اكوتوريسم): گردش در طبيعت.
    گردشگري ورزشي : به منظور انجام ورزشي خاص يا مسابقات بين‌المللي.
    گردشگري فضايي: گونه جديدي در صنعت گردشگري است كه فعلاْ توسط آژانس فضايي روسيه و با اعزام داوطلبان به ايستگاه بين‌المللي فضايي آغاز شده است.
    گردشگري تفريحي: رايج‌ترين نوع جهانگردي.
    گردشگري درماني: براي بهره‌گيري از آب‌هاي گرم معدني يا براي بهره‌گيري از امكانات تشخيصي و درماني كشورهاي داراي اين ظرفيت.
    گردشگري مذهبي: زيارت و حج و سفرهاي ديني بودائيان و هندويان و غيره.
    گردشگري بازاري: سفر گردشي به منظور جانبي خريد و فروش كالا.
    گردشگري همايشي: براي شركت در همايش‌ها و بازديد از مناطق.
    گردشگري الكترونيك: همان E-Tourism كه در بر گيرنده اطلاعات و انجام بخش اعظم سفر به صورت مجازي مي‌باشد.

طي چند دهه اخير اشكال ديگري از توريسم شهرت بيشتري پيدا كرده‌اند. براي نمونه مي‌توان به اين اشكال اشاره كرد:

    « مسافرت ماجراجويي » كه در آن از نواحي ناهموار بازديد مي‌شود يا ورزش‌هاي ماجراجويانه مثل كوهنوردي و قدم زدن (پياده روي) انجام مي‌گيرد.
    « مسافرت كشاورزي » مسافرت مبتني بر صنعت كشاورزي كه به پشتيباني از اقتصاد كشاورزي بومي منطقه انجام مي‌شود.
    « مسافرت نياشناسي » (كه آن‌را مسافرت نسب شناسي) هم مي‌گويند و هدف از آن سفر به ديار آبا و اجدادي و زادگاه نياكان و گاهي آشنا شدن با فاميل است.
    « مسافرت مجازي » كه در آن فرد به صورت فيزيكي سفر نمي‌كند بلكه از طريق اينترنت، كتاب‌ها، تلويزيون و غيره به كشف دنيا مي‌پردازد.
    « مسافرت صوتي » شامل تورهاي صوتي در حين قدم زدن و ساير اشكال راهنمايي صوتي مثلاً در موزه‌ها و نيز كتب سفر شنيداري مي‌شود.
    « مسافرت فرهنگي » شامل توريسم شهري بازديد از اماكن و شهرهاي تاريخي و ديدني مثل برلين، كاتماندو، لاهور، ليما، بوينس آيرس، لندن، پاريس، دهلي، رم، پراگ، دوبروفنيك، پكن، استانبول، كيوتو، ورشو و مشاهده ميراث فرهنگي آنان مي‌شود. اين گردش مي‌تواند حاوي تجربه واقعي و تخصصي فرهنگي هم باشد مثلاً در توريسم موزه هنري كه در آن افراد از انواع موزه‌ها بازديد مي‌كنند يا توريسم اپرا كه در آن از كنسرت‌ها و اپراها ديدن مي‌شود.
    « مسافرت تاريك » اين نوع از توريسم به منزله‌ي سفر به مناطق مرتبط با موضوع مرگ رنج است. اولين تور از اين دست سفرهايي بود كه به ليك هورست انجام شد تا از محل سقوط كشتي فضايي هيندربرگ در نيوجرسي بازديد به عمل آيد.
    « مسافرت مصيبت » سفر به مناطق مصيبت زده‌است كه هدف اصلي نه كمك به مردم بلكه ديدن صحنه‌هاي جالب است. اگر اين بازديدها مانع عمليات امداد و نجات و كارهاي تعميراتي باشد مي‌توان مسئله‌ساز هم بشود.
    « مسافرت دارو و مواد مخدر » اين نوع توريسم به سفرهاي خاصي اطلاق مي‌شود كه با هدف تهيه دارو اعم از نوع مجاز و غير مجاز آن انجام مي‌گيرند.
    « مسافرت زيست محيطي » در اين نوع گردش كمترين اثر سوء بر محيط زيست ايجاد مي‌شود مثلاً تورهاي صحرايي كنيا، گردش در جنگلهاي باراني بليز و پياده روي در لاپلاند يا در پارك ملي .
    « مسافرت تحصيلي » شامل سفر به مراكز تحصيلي يا بازگشت به زندگي جنگلي يا ساير نقاطي مي‌شود كه در آن‌ها مي‌توان انواع كلاس‌ها را تجربه كرد. مثل كلاس‌هاي آشپزي صنايع دستي و غيره.
    « مسافرت افراطي » شامل سفر به نقاط خطرناك و داراي ريسك بالا.
    « گردش در باغ » بازديد از باغهاي گياه‌شناسي در مناطق معروف از نظر تاريخ گياه شناسي مثل  تاج محل .
     « مسافرت سلامت » معمولاً براي فرار از شهرها وگريز از استرس يا شايد براي لذت بردن از آفتاب و غيره مي‌باشد. اغلب به استراحت گاه‌ها و يا «چشمه‌هاي آب گرم».
    « مسافرت سرگرمي » گردش به تنهايي يا گروهي براي مشاركت در سرگرمي‌ها، ديدار با ديگران و افرادي كه علايق مشابهي را دنبال مي‌كنند يا مايلند تجربه‌اي خاص در مورد يك سرگرمي داشته باشند. مثل تورهاي باغي، راديوي آماتور، يا سيرك‌هاي رقص ميداني.
    « مسافرت جامع » ويژه كساني كه ناتواني يا محدوديت‌هاي كاركردي دارند. در بعضي از مناطق به آن «توريسم همگاني» گفته مي‌شود. اساس كار آن‌ها را اصول طراحي و توسعه مقصد جهاني تشكيل مي‌دهد.
    « مسافرت پزشكي » مثل
        انجام امور خاص پزشكي كه در كشور خاصي غير قانوني محسوب مي‌شود مثل سقط جنين و مرسي كيلينگ
        براي مراقبت‌هاي پيشرفته پزشكي كه در كشوري وجود ندارد.
        درمواردي كه اقدامات پزشكي با نوبت‌هاي طولاني همراه باشد.
        بهره‌مندي از مراقبت درماني ارزان و يا رايگان
    « مسافرت فرهنگ پاپ » گردشي كه در آن افراد از محل خاصي ديدن مي‌كنند و عموماً در پي ديدن فيلم يا خواندن مطلبي در مورد آن هستند.
    « مسافرت دائمي » افراد ثروتمند هميشه در سفرهاي شغلي و حرفه‌اي هستند و برخي از آنها با هدف گريز از ماليات و اينكه ساكن كشور خاصي محسوب نشوند از اين نوع گردش استفاده مي‌كنند.
    « مسافرت زيارتي » زائران اماكن مقدس قديمي ، معابر و عبادتگاه‌هاي ويژه هندوان و بودائيان،  كليساها و مراكز مذهبي مانند مساجد، مقبره‌ها و غيره.
      « مسافرت تك نفره » كه به سفر يك نفره اطلاق مي‌شود.
    « سفر ورزشي » يكي از راههاي گذراندن تعطيلات پرداختن به ورزشهايي چون اسكي گلف و شيرجه است. سفر براي تماشاي رويدادهاي ورزشي بين‌المللي مهم مثل جام جهاني فوتبال
    « گردشگري فضايي » به گونه جديدي از گردشگري گفته مي‌شود كه در طي آن گردشگر سوار بر يك فضاپيما راهي سفر زيرمداري و يا سفر مداري مي‌شود. سفرهاي زيرمداري در حال حاضر هنوز عملياتي نشده است اما سفرهاي مداري توسط سازمان فضايي فدرال روسيه به مقصد ايستگاه بين‌المللي فضايي انجام مي‌گيرد. هزينه اين سفر اكنون ?? ميليون دلار آمريكا است.
    « سفر بي هدف » به سفري گفته مي‌شود كه در آن فردي سفر را از مقصد سفر مهمتر مي‌داند و دائما بدون هدف خاصي رهسپار مسافرت مي‌شود.

موضوع : گردشگري
دوشنبه 1390/8/16
اهميت گردشگري

افزايش در آمد

وقتي جهانگردان به كشوري وارد مي‌شوندالزاماً بايد هزينه‌هايي را در آن كشور بپردازند مثل هزينه غذا و هزينه محل اقامت، هتل، مهمانخانه، هزينه تفريحات، هزينه حمل و نقل، هزينه گشتها، تورها، و همچنين پولي كه بابت خريد سوغاتي و كالاي بومي كشور ميزبان مي‌پردازند و هزينه ورود به موزه يا مكان ديدني اين هزينه‌ها از طريق ارزي كه وارد كشور ميزبان مي‌كنند باعث رونق اقتصادي كشور ميزبان مي‌شوند به جهان گردان صادرات نامرئي هم مي‌گويند.

ايجاد شغل

با توسعه فعاليتهاي جهانگردي زمينه براي ايجاد اشتغال فراهم مي‌شود و اين امر براي كشورهايي كه با جمعيت جوان و متقاضي روبه رو هستند بسيار مفيد است از هر ده نفر گردشگر كه وارد كشور ميزبان مي‌شود يك فرصت شغلي ايجاد مي‌گردد.

موضوع : گردشگري
شنبه 1390/8/14
X